Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ - ΕΡΕΥΝΑ



Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για την συνοχή των τροφίμων έδειξε το πόσο μπορεί να επηρεάζει η ποσότητα που θα καταναλώσουμε και επίσης η θερμιδική απόδοση των γευμάτων μας.



Ειδικότερα όπως αποδείχτηκε, όσο πιο μαλακό είναι το φαγητό μας τόσο λιγότερο χρειάζεται να το μασήσουμε και κατ' επέκταση χωνεύεται και πιο γρήγορα σε σχέση με τις πιο σκληρές τροφές.

Αυτό μας κάνει να τρώμε περισσότερο στον ίδιο χρόνο οπότε παίρνουμε περισσότερες θερμίδες σε κάθε γεύμα μας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές του πανεπιστημίου "Wageningen" της Ολλανδίας.

Για να καταλάβουμε την διαφορά της στερεάς τροφής από την μαλακή οι επιστήμονες ανέφεραν πως ένα πιάτο πουρέ χρειάζεται να μασηθεί μόλις 27 φορές ενώ η ίδια ποσότητα από πατάτες χρειάζεται 488 φορές.

Η συμβουλή των ειδικών είναι να μασάμε καλά και να τρώμε αργά και να προτιμούμε τις στερεές τροφές που δεν θα μας δημιουργήσουν προβλήματα χώνεψης, αφού όσο μεγαλύτερη ποσότητα καταναλώνουμε τόσο περισσότερο θα χρειαστεί για την πέψη τους.

ΠΗΓΗ: inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *