Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Γυμνάσου το σαββατοκύριακο και κέρδισε χρόνο μέσα στην εβδομάδα!

 Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να βρούμε αρκετό χρόνο να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και να γυμναστούμε στη διάρκεια της εβδομάδας. 
 Η καθημερινότητα, οι πολλές ώρες εργασίας και το στρες κόβουν τη διάθεσή μας για γυμναστική.
 Το σαββατοκύριακο είναι για τους περισσότερους η μοναδική ευκαιρία να γυμναστούν και να αισθανθούν καλύτερα. 
 Ποδήλατο

 Αν διαθέτετε ποδήλατο είναι πολύ καλό να ξεκινήσετε με 20 λεπτες διαδρομές. Υπόψιν ότι θα χρειαστείετε και άλλα 20 λεπτά περίπου να γυρίσετε και ίσως ένα 10λεπτο διάλειμα μεταξύ των δύο διαδρομών. Αυτό θα σας δώσει γυμναστική μίας ώρας και θα κάψετε περίπου 450-600 θερμίδες ανάλογα φυσικά με την ένταση. Προτείνετε στο σύντροφό σας ή και τα παιδιά να σας ακολουθήσουν και κάντε αυτήν τη διαδρομή σαν εκδρομή.
 Περπάτημα

 Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια βάζουν το περπάτημα στην ζωή τους ακόμα και καθημερινά. Εσείς μπορείτε το σαββατοκύριακο να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και ρούχα και να  ξεκινήσετε. Επιλέξτε κατά προτίμηση διαδρομές που είναι κοντά σε πράσινο ή πάρκα ή ακόμα και στη θάλασσα. Προσπαθείστε να περπατήσετε με όσο γρηγορότερο βήματισμό μπορείτε έτσι ώστε να βαδίσετε τουλάχιστον 20 λεπτά. Κάντε στάση και κάποιες ασκήσεις απλές διατάσεων και μετά επιστρέψτε. Αυτό θα βοηθήσει το κυκλοφορικό σας και θα επαναφέρει τη λειτουργεία του μεταβολισμού. Οι θερμίδες που θα κάψετε είναι περίπου 350- 450 ανάλογα με την ένταση.
Κολύμπι

Αν ο καιρός το επιτρέπει αν ζείτε σε παραθαλάσσια περιοχή ή υπάρχει κοντά στο σπίτι σας κολυμβητήριο, το κολύμπι είναι μία από τις καλύτερες και ασφαλέστερες μορφές φυσικής δραστηριότητας, με πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για όσους έχουν περιττά κιλά ή κάποιον τραυματισμό. Τα 20 λεπτά συνεχόμενο κολύμπι (πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο στυλ) είναι αρκετά για να τονώσουν το καρδιαγγειακό σας σύστημα και να σας κάνουν να κάψετε αρκετές θερμίδες. Το νερό άλλωστε έιτουργεί κατευναστικά στα τεντωμένα νεύρα που συσσωρεύονται όλη την εβδομάδα.
 Οι θερμίδες που θα κάψετε είναι περίπου 250-300 στα 30 λεπτα.
Tips
~ Μπορείτε στα διαλείματα μεταξύ των διαδρομών να κάνετε κοιλιακούς και ραχιαίους.
~ Κάντε διατατικές ασκήσεις για να ποφύγετε τις κράμπες και το πιάσιμο.

Καλές διαδρομές 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *