Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κάνε τις αλλαγές που χρειάζεται για να χάσεις κιλά.

 Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι έχουμε αρχίσει και ανησυχούμε για την εμφάνιση μας και αν θα είναι αρκετά καλή ώστε να βγούμε στη παραλία. Πως μπορούμε λοιπόν να το πετύχουμε αυτό χωρίς να κουραστούμε ιδιαίτερα; Το να χάσεις βάρος είναι μια απλή διαδικασία. Μερικές μικρές μετατροπές στις συνήθειές σου θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος χωρίς να στερηθείς. Ας δούμε λοιπόν  4 αλλαγές για να χάσεις βάρος ως το καλοκαίρι!


1) Φάε μία σαλάτα την ημέρα
Για να χάσουμε κιλά λίπος πρέπει να πετύχουμε ένα αξιόλογο αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας ή με απλά λόγια να πάρουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε. Όμως πρέπει ταυτόχρονα να μην πάρουμε και πολύ λίγες θερμίδες. Ένας εύκολος τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό είναι για το ένα από τα δύο κύρια γεύματα της ημέρας μας, είτε το μεσημεριανό είτε το βραδινό, να καταναλώσουμε μία μεγάλη θρεπτική σαλάτα που να περιέχει πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Και τι σημαίνει αυτό; Φτιάξε μια πλούσια σαλάτα σε μια σαλατιέρα με ότι λαχανικό της εποχής προτιμάς, πρόσθεσε πρωτεΐνη που μπορεί να είναι τυρί χαμηλό σε λιπαρά, τόνο σε νερό, καπνιστό σολομό, ψητό ή βραστό κοτόπουλο, ψητό φιλέτο κρέας, αυγό ή ασπράδια αυγού, αλλαντικά χαμηλά σε λιπαρά και ότι άλλο φανταστείς, στη συνέχεια βάλε μία πηγή υδατάνθρακα όπως φρυγανιές, ψωμί, σπιτικά κρουτόν, μικρή ποσότητα κους κους ή ζυμαρικών, και τέλος 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Έτσι λοιπόν το ένα σου γεύμα θα είναι ταυτόχρονα και χαμηλό σε θερμίδες και ιδιαίτερα θρεπτικό για να χάσεις κιλά σωστά!
2) Μέτρησε το ελαιόλαδο
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή περιέχει ελαιόλαδο. Ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Μία κουταλιά της σούπας στο κάθε γεύμα μας είναι ικανοποιητική ποσότητα για να δώσει τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει στον οργανισμό μας και να μην αυξήσει ιδιαίτερα τις θερμίδες της μερίδας μας. Υπολόγισε ότι μία κουταλιά ελαιόλαδο περιέχει περίπου 135 θεμρίδες. Με την υπερβολική προσθήκη ελαιολάδου στο φαγητό μπορούμε να τριπλασιάζουμε και να τετραπλασιάσουμε την θερμιδική του πυκνότητα. Για παράδειγμα μία μερίδα φασολάκια (250g) περιέχει 83 θερμίδες. Με 1 κ.σ. ελαιόλαδο περιέχει 218 θερμίδες, ενώ με 4 κ.σ. ελαιόλαδο 623 θερμίδες! Έτσι δώσε ιδαιίτερη προσοχή στο ελαιόλαδο που προσθέτεις.
3) Απέφυγε το αλκοόλ και τα θερμιδογόνα ροφήματα
Πολλές φορές καταναλώνουμε ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη όπως χυμούς, αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά καθώς και το αλκοόλ απερίσκεπτα χωρίς να υπολογίζουμε τις θερμίδες που μας προσδίδουν. Ενδεικτικά ένα ποτήρι χυμό εμπορίου μπορεί να περιέχει κοντά στις 200 θερμίδες, ένα αναψυκτικό γύρω στις 150 θερμίδες, μία κρύα σοκολάτα 400 θερμίδες. Όσο αναφορά το αλκοόλ οι θερμίδες ανέρχονται κοντά στις 150 θερμίδες στις κλασικές μερίδες (40ml σκληρού αλκοόλ, 180ml κρασί και 330ml μπύρα), ενώ στα κοκτέιλ μπορεί να ανέβουν και κοντά στις 300-400θερμίδες.  Η κατανάλωση των ροφημάτων αυτών πρέπει να γίνετε με μέτρο βάση τις συστάσεις των ειδικών καθώς ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τη θερμιδική κατανάλωση, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε..
4)  Δραστηριοποιήσου
Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κούραση και ιδρώτα σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου. Βρες χόμπι που να σου αρέσει. Περπάτησε μέσα στη πόλη. Άφησε το αυτοκίνητο σπίτι και πήγαινε στη δουλειά σου περπατώντας. Το να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου θα ενισχύσει τη προσπάθεια σου, αυξάνοντας τη ψυχολογία σου και βοηθώντας παράλληλα με τη σωστή διατροφή να κατέβει η ζυγαριά σου.
Έτσι λοιπόν με μικρές αλλαγές μπορείς να χάσεις εύκολα κιλά και αν ετοιμάσεις το σώμα σου για το καλοκαίρι! Η επιτυχημένη προσπάθεια για να χάσεις βάρος ξεκινάει στο μυαλό. Θέσε εφικτούς στόχους. Για παράδειγμα το να ελπίζεις ότι «Θα χάσω 6κιλά σε 10 μέρες» δεν είναι ρεαλιστικό και θα απογοητευτείς. Μη ξεχνάς!!! Πάντα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να αποφασίσεις να τις βρεις!!!

Πηγή:e-ptolemaios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *