Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ασκηση με Kettlebell


Την ταινία «300″ οι περισσότεροι από εσάς μάλλον την έχετε δει. Για να προετοιμαστούν για το ρόλο τους οι ηθοποιοί, που χρειάζονταν άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα τους, έπρεπε συν τις άλλοις να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα με kettlebells. Τα αποτελέσματα έπρεπε να έρθουν γρήγορα και να είναι εντυπωσιακά και από άποψη όγκου αλλά και γράμμωσης.
Η ρουτίνα με τα kettlebells ήταν το μυστικό . Στο 1/3 του χρόνου με τους συμβατικούς τρόπους εκγύμνασης οι ηθοποιοί είχαν τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα.

Το σημαντικό είναι η προσοχή στον τρόπο χειρισμού τους. Μην επιχειρήσετε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την επίβλεψη κάποιου που γνωρίζει το ζήτημα. Όσο μεγάλα είναι τα οφέλη τους, τόσο άσχημες βλάβες μπορεί να σας προκαλέσουν, αν δεν σας δείξει κάποιος ειδικός σωστά τις ασκήσεις.
Αρχίστε λοιπόν να γνωρίζετε αυτήν την καταπληκτική μορφή άσκησης, η οποία συνδυάζει όλα τα προτερήματα της αερόβιας και της αναερόβιας μαζί, αλλά πάντα κάτω από επίβλεψη, τουλάχιστον στην αρχή.
Οι γυναίκες μπορούν να αρχίσουν με ένα ελαφρύ kettlebell της τάξεως των 4-6 ή 8 κιλών και οι άντρες με ένα των 12-14 ή 16 κιλών.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα, κατά την οποία θα έχει γυμναστεί έντονα όλο σας το σώμα. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του προγράμματος με kettlebells είναι ότι δυναμώνει το πίσω μέρος του κορμού (μέση, πλάτη, αυτά που συνήθως μένουν παραμελημένα από τα κλασικά προγράμματα γυμναστικής).
Οπότε με ένα απλό kettlebell, χωρίς μηχανήματα σε μισή ώρα το πολύ, έχετε κάνει ένα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο θα φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα σας, στην αύξηση της αντοχής και της δύναμής σας.
Και κάτι ακόμα: Στο θέμα «καψίματος» θερμίδων μπορεί να συγκριθεί με cross-country skiing, ανέβασμα λόφου με γρήγορο ρυθμό (Έρευνα του American Counsil on Exercise).

Πηγή:ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *