Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Γυμναστείτε με το σκύλο σας!


35% των σκύλων διεθνώς είναι υπέρβαροι. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι λίγο μεγαλύτερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντούν οι ιδιοκτήτες είναι ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να βγάλουν το σκύλο βόλτα, με αποτέλεσμα το κατοικίδιο να μην ασκείται σωστά.

Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα κάνουν και εσάς και το σκύλο σας να αποκτήσει καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία, με προτάσεις για κοινή άσκηση, που ίσως να μην είχατε σκεφτεί. Δεν θέλουν πολύ από το χρόνο σας, θέλουν όμως σωστή οργάνωση:

Περπάτημα: Αντί να τον βγάλετε στο μικρό παρκάκι με το λουρί για να κάνει την ανάγκη του, διαλέξτε ένα από τα πάρκα της Αθήνας και περάστε το πρωί της Κυριακής εκεί. Αν τυχαίνει και μένετε κοντά σε ένα από αυτά και έχετε και πρόσβαση με τα πόδια, μπορείτε να πηγαίνετε και καθημερινά. Το περπάτημα με το σκύλο είναι μοναδική εμπειρία και μόνο πιο χαρούμενους, ενεργητικούς μπορεί να σας κάνει. Επιπλέον, ο σκύλος νιώθει ασφάλεια δίπλα σας και αυτοπεποίθηση και επιπλέον μπορεί να μυρίσει, εξερευνήσει το περιβάλλον. Τέλος, συνδυάστε μια βόλτα στα μαγαζιά, ή το περίπτερο, παρέα με το κατοικίδιο. Εστω και για 10 λεπτά που θα είστε έξω, θα το κάνετε χαρούμενο.


Ποδήλατο: Ανεβείτε στο ποδήλατο και αποφασίστε αν θα έχετε το σκύλο δίπλα σας ελεύθερο ή με λουρί ώστε να είστε πάντα δίπλα. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε αγώνα και να πηγαίνετε γρήγορα, σκεφτείτε ότι το κάνετε για να αθληθείτε και να περάσετε καλά και εσείς οι ίδιοι. Επιλέξτε πάρκα και περιοχές που δεν πάνε παιδιά, γιατί πολλοί γονείς πανικοβάλλονται στη θέα ενός σκυλιού που τρέχει ελεύθερα.

Τρέξιμο: Κάντε τζόγκινγκ μαζί. Ειδικά για μεγαλόσωμες ράτσες ή με πολύ ενεργητικότητα (λυκόσκυλα, πίτμπουλμ, ντόπερμαν, μπόξερ) το τρέξιμο είναι η ιδανική μορφή άσκησης. Στο διαδίκτυο θα βρείτε και ειδικά λουριά τα οποία είναι κατάλληλα για τρέξιμο και κουμπώνουν επάνω στο σώμα σας.

Όπου και να μένετε, μπορείτε να αξιοποιήσετε το βουνό, τη θάλασσα, την πεδιάδα, το πάρκο με την καθημερινότητά σας και να ασκηθείτε μαζί με το σκύλο σας. Μερικά πάρκα στην Αθήνα που μπορείτε να γυμναστείτε ή απλά να κάνετε περίπατο είναι: Πάρκο Τρίτση (Ιλιον), Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, Πάρκο Στρατού, Πάρκο Πανεπιστημιούπολης, Πάρκο Συγγρού (Μαρούσι), Άλσος Φιλοθέης, Βασιλικά κτήματα (Τατόι), Υμηττός, Πεντέλη, κλπ

Πάντα έχετε στο νου σας να μην τρώει ο σκύλος από κάτω, γιατί ο κίνδυνος της φόλας παραμονεύει παντού και επίσης, φροντίστε να μην αφήνετε ακαθαρσίες και σκουπίδια από το σκύλο σε όποιο μέρος και αν πάτε.

Εξοπλιστείτε με μπαλάκια, φρίσμπι, σκοινιά και τα αθλητικά σας και καλή διασκέδαση

Πηγή - treat2treat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *