Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Κυκλική προπόνηση

Αν έχετε κάνει τα «πάντα» για το σώμα σας αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα «τίποτα» κι αν η μόνιμη δικαιολογία σας είναι ότι «δεν έχετε χρόνο», δοκιμάστε κάτι παλιό και δοκιμασμένο. Την κυκλική προπόνηση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η μέθοδος αυτή ανακαλύφτηκε από Άγγλους γυμναστές στην δεκαετία του 1950, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκγύμναση σε λιγότερο χρόνο. Συνήθως επιλέγονται 8-12 διαφορετικές ασκήσεις που εκτελούνται για συγκεκριμένο, ίδιο ή διαφορετικό, χρονικό διάστημα ή επαναλήψεις, η μία κατόπιν της άλλης, διαδοχικά, χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα.

ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Κάθε άσκηση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της κυκλικής προπόνησης, καλείται «σταθμός». Η εκτέλεση όλων των ασκήσεων διαδοχικά, από μία φορά, ονομάζεται «κύκλος». Κάθε κύκλος μπορεί να επαναληφθεί μία έως τρεις φορές, με ή χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα από κύκλο σε κύκλο. Το 50% του μέγιστου αριθμού επαναλήψεων που μπορούμε να κάνουμε σε συγκεκριμένο σταθμό (άσκηση) καλείται «δόση».

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΚΥΚΛΙΚΑ;

H κυκλική προπόνηση μειώνει σημαντικά τον χρόνο που πρέπει να διαθέσετε σε κάθε προπόνηση, καλυτερεύει τη λειτουργία όλων των εσωτερικών οργάνων κι ειδικά της καρδιάς, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση κι ειδικά τη μυϊκή αντοχή, μεγιστοποιεί την κατανάλωση θερμίδων ανά λεπτό και προάγει την καύση περισσότερου λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης

Πηγη: http://www.fitnesslogic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *